Nieuwe ster aan de bandenhemel

» AVON DSC05780

Volgepompt met nieuwe technologie presenteert bandenfabrikant AVON de gloednieuwe hypersport-touringband Spirit ST. Voor een goede grip op nat wegdek, uitstekende handlingeigenschappen en een lange levensduur kreeg hij een volledig nieuw ontworpen profiel.

Het hoge aandeel silica in de compound is in combinatie met moderne polymeertechnologie verantwoordelijk voor een goede tractie op nat en droog asfalt. In de profielblokken verwerkte, driedimensionale 3D-lamellen verbeteren de stabiliteit en grip. Onder normale rijomstandigheden wrijven deze blokken tegen elkaar, zodat de band sneller op temperatuur is. Onder last vertanden de blokken zich en zorgen zo voor een grote stabiliteit van de band.

Vergelijkbare artikelen

» AVON Spirit ST Rear ObliqueDe handling wordt verder verbeterd door de oneindig gewikkelde 0-graden-staalgordel. In het midden liggen de wikkelingen strakker tegen elkaar dan in de flanken. Dat zorgt in combinatie met het multi-compound-rubbermengsel van de achterband voor goede allroundeigenschappen. Stabiliteit bij hogere snelheden en een geringe volumetoename van de band zorgen voor een koelere loop en daarmee voor minder slijtage en een langere levensduur. Tegelijkertijd blijft de band op de flanken flexibel dankzij een zachter rubbermengsel en de los gewikkelde staalgordel, wat een goede grip in bochten tot gevolg heeft.

Onze journalist Wolfgang Henne testte de band op de hobbelige wegen van Portugal en het racecircuit van Portimão. Na vele kilometers met deze band, die hij op diverse motoren heeft afgelegd, is zijn oordeel bijzonder positief. Zijn beoordeling vind je in ALPENTOURER 3/2017.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button