Ducati Multistrada 1260 Enduro gepresenteerd

» 60 MULTISTRADA 1260 ENDURO UC68186 High

Als laatste model van de Multistrada-serie krijgt nu ook de als reismachine ontworpen Enduro het 1260-motorblok. Tevens hebben de Ducati-ingenieurs uit Bologna de kans te baat genomen om het model flink op te frissen en kritiekpunten uit het verleden te verhelpen.

Vooral het hoge zwaartepunt, dat niet in de laatste plaats het gevolg is van de 30 liter grote brandstoftank in combinatie met een hoge zitpositie, bezorgden normaal uit de kluiten gewassen berijders enige zweetdruppeltjes.

De tank heeft zijn forse inhoud niet hoeven prijsgeven, maar de tot 860 millimeter verlaagde zadelhoogte en enkele andere maatregelen die het zwaartepunt naar beneden hebben gebracht, zorgen dat de 1260 een duidelijk plezieriger rijgedrag vertoont. Wie daar niet genoeg aan heeft, kan als optie een 20 millimeter hoger of lager zadel bestellen.

» 02 MULTISTRADA 1260 ENDURO UC68130 High

De krachtbron,  die we al uit de andere Multi’s kennen, perst uit een cilinderinhoud van 1262 kubieke centimeter een fors vermogen van 158 pk en een koppel van 128 Newtonmeter. Die kracht wordt grotendeels al onder 35000 toeren per minuut op de achterband overgedragen, en de Ducati wordt bij 4000 toeren per minuut tot koppel-queen van zijn segment gekroond. Hij is voorzien van een quickshift-versnellingsbak en Pirelli Scorpion Trail-banden op spaakvelgen in de maten 19 inch voor en 17 inch achter.

Elektronisch gezien is de reisenduro  van Ducati van alle snufjes voorzien die je tegenwoordig kunt bedenken. Denk bijvoorbeeld aan bochten-ABS en een hellingassistent. De semiactieve vering is zowel voor als achter voorzien van een 185 millimeter lange veerweg en is volledig instelbaar. De diverse rijmodi corresponderen met de belading van de machine. Het gewicht van de Enduro ligt rijklaar rond 254 kilogram.

» 63 MULTISTRADA 1260 ENDURO UC68190 High

De vijf inch grote TFT-monitor geeft niet alleen alle benodigde informatie weer, maar kan ook worden verbonden met de smartphone. Telefoon of muziek kunnen dan via de bedieningseenheden op het stuur worden bediend. Een handsfree functie is ook voorzien.

De in twee kleuren, rood en Sand, verkrijgbare Ducati Multistrada 1260 Enduro wordt op de beurs EICMA in Milaan aan het grote publiek voorgesteld en staat naar verwachting bij de dealer als het seizoen 2019 begint. De prijzen staan op dit moment  nog niet vast.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button