Startpagina » NIEUWS » Kleding & Accessoires » Ducati Smart Jacket met airbag

Ducati Smart Jacket met airbag

Ducati en Dainese werken samen aan extra veiligheid voor motorrijders. Samen hebben ze een airbagvest ontwikkeld: het Ducati Smart Jacket. Het kan over of onder elk motorjack gedragen worden en is verkrijgbaar als dames- en herenversie.

Een elektronische regeleenheid analyseert 1000 keer per seconde gegevens en activeert bij gevaar de airbag binnen 80 milliseconden. Hij beschermt de wervelkolom, de borstkas en de bovenste schouderpartij. De gebruiksduur van de accu bedraagt volgens de fabrikant 26 uur. Hij wordt opgeladen middels een USB-aansluiting.

Van de hofleverancier

De Italiaanse kledingfabrikant Dainese is al lang de vaste hofleverancier van Ducati, de motorfabrikant die voor de poorten van Bologna gevestigd is. In het kledingassortiment is Dainese vooral verantwoordelijk voor de premium producten. Dat geldt ook voor het airbagvest, dat in de maten XS tot XXL van eigenaar wisselt vanaf ongeveer 620 euro.

Geef een reactie

x

Check Also

ALPENTOURER 3/2021

ALPENTOURER 3/2021

In ALPENTOURER 3/2021 vind je reportages over de Oostenrijkse regio's Innviertel, Weinviertel en Wienerwald. En over de Duitse kant van het Bodenmeer.

Ducati Multistrada 1260 Enduro gepresenteerd

Als laatste model van de Multistrada-serie krijgt nu ook de als reismachine ontworpen Enduro  het 1260-motorblok.