Head-Up Display inzetbaar met Calimoto

De samenwerking tussen Tilsberk en de navigatiesoftware calimoto levert motorrijders voordelen op bij GPS-navigatie.

Ongeveer een jaar geleden kwam de Tilsberk Head-Up Display (HUD) van Digades op de markt. Het slimme gadget zorgt voor meer veiligheid tijdens het toeren. Met de weergave van alle relevante informatie “op ooghoogte” wordt afleiding tijdens het toeren verminderd. Het zicht blijft ook op de weg voor de navigatie.

TILSBERK Head-Up-Display

De afgelopen maanden is intensief samengewerkt met Calimoto om de populaire route-app te integreren in het HUD-scherm. Aan het begin van het seizoen kunnen de systemen nu met elkaar verbonden worden. Een voordeel voor bestaande premium gebruikers van de app: zij krijgen een korting van 50 euro bij aankoop van de HUD. Anderzijds kunnen degenen die de app nog niet gebruiken zich verheugen op een gratis proefmaand van de premium versie en de navigatiemogelijkheden van de app in detail testen.

Het Head-Up Display met Calimoto gebruiken voor navigatie

Maar het head-up display kan ook gebruikt worden voor navigatie zonder verbinding met Calimoto. De eigen app van het systeem bevat software van Sygic op basis van de Here-kaarten. Deze draait op smartphones vanaf iOS 14 (Apple) of Android 7.

TILSBERK Head-Up-Display

Bovendien toont de TILSBERK Head-Up Display permanent de belangrijkste rijwaarden in het gezichtsveld. Deze omvatten snelheid, huidige snelheidslimiet, kompas, inkomende gesprekken, tijd, laadstatus van de smartphone en het display, alsmede de status van de Bluetooth-verbinding. Het display kan naar eigen voorkeur worden geconfigureerd.

Tilsberk HUD is snel geïnstalleerd

De montage is snel en kan op het vizierframe van de meeste motorhelmen gebeuren zonder dat er bevestigingen nodig zijn. Adapters zorgen voor een perfecte pasvorm. De accu gaat twaalf uur mee en is na vier uur weer volledig opgeladen. Een groot pluspunt: alle informatie wordt op een virtuele afstand van tien meter getoond op het display, dat slechts ongeveer één vierkante centimeter groot is. Bovendien is de HUD ook geschikt voor brildragers.

TILSBERK Head-Up-Display

De HUD  is verkrijgbaar bij gespecialiseerde dealers en rechtstreeks bij de fabrikant. De korting voor Calimoto gebruikers wordt verrekend als een waardebon via de koppeling van de premium toegang.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button