Honda Transalp keert terug

Liefhebbers hebben hier lang op gewacht: een moderne Honda Transalp met sterke off-roadkwaliteiten.

Honda XL750 Transalp
  • 755 ccm • 92 PK • 75 Nm • 208 kg • vanaf € 12.599 (NL) en vanaf € 10.799 (BE).
Honda Transalp XL750

Met de Africa Twin heeft Honda op indrukwekkende wijze laten zien hoe je een bekende modelnaam met succes nieuw leven inblaast. En de Honda Transalp is er opnieuw een motor die in zijn eerste editie al veel fans had.

Honda Transalp – een legende

De terugkeer van de allrounder dicht ook een gapend gat in het assortiment – en hij doet dat op indrukwekkende wijze. De nieuwe paralleltwin met 755 cc cilinderinhoud produceert maar liefst 92 pk en 75 Nm koppel, maar kan ook worden teruggeschroefd tot een A2-conforme 48 pk.

Diverse uitrustingspakketten met accessoires en zelfs bagage zijn al verkrijgbaar vanaf de introductie van de nieuwe Honda Transalp. De 200 respectievelijk 190 millimeter veerweg (v/a) slaan een prima figuur in het terrein en houden de 21-/18-inch wielen netjes in het spoor.

Vergelijkbare artikelen
Honda Transalp XL750

De brandstoftank heeft een inhoud van net geen 17 liter, wat gezien de verwachte verbruikscijfers een actieradius van bijna 400 kilometer betekent. Er zijn vier rijmodi, waaronder Gravel met ABS-aanpassing voor ruw terrein. Een TFT-display verstrekt alle rijgegevens en de richtingaanwijzers en verlichting zijn rondom voorzien van led-techniek. Voor ons is de Honda Transalp XL750 de spannendste nieuwkomer van het seizoen.

Veel voorpret voor het nieuwe seizoen vind je ook in ALPENTOURER 2/2023 met nog veel meer noviteiten van het jaar. In print of digitaal.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button