KTM 1290 Super Adventure

 

KTM-1290-SUPER-ADVENTURE-2015

KTM heeft onlangs officieel de nieuwe 1290 Super Adventure aangekondigd, nadat er online al onduidelijke foto’s circuleerden. We voorspellen dat de motor op de Intermot-beurs voor het eerst in het echt te bewonderen zal zijn.

In de afgelopen weken doken er verschillende foto’s op van een op het eerste gezicht omgebouwde KTM Adventure. Het Oostenrijkse merk heeft nu bevestigd dat het niet om een aangepaste 1190 gaat, maar om een heel nieuw model, de KTM 1290 Super Adventure.

 

Vermomde prototypes onderweg op de Canarische Eilanden. Foto: Canarias Moto Rent
Vermomde prototypes onderweg op de Canarische Eilanden. Foto: Canarias Moto Rent

Vermomde prototypes waren eerder al onderweg op de Canarische Eilanden. Daar, en voor de poorten van de KTM-fabriek in Mattighofen, werden deze motoren zónder modelaanduiding al meermaals gekiekt. Aan de foto’s kon je duidelijk zien dat de motor familie moest zijn van de Adventure, al was bijvoorbeeld de tank wel een stuk groter.

In een video opgenomen in Monaco was voor het eerst de nieuwe naam op de motor te ontwaren. Dat heeft KTM er nu min of meer toe gedwongen het nieuws officieel naar buiten te brengen en er meteen ook een goede persfoto bij te doen. Uit alles maken we op dat de Oostenrijkers hoog inzetten om de BMW 1200 GS Adventure te overtreffen.

 

Ontdekt in Monaco: de nieuwe KTM 1290 Super Adventure. Foto: ktmmania.net
Ontdekt in Monaco: de nieuwe KTM 1290 Super Adventure. Foto: ktmmania.net

Het kloppend hart van de nieuwste KTM is de 1290 cc-motor van de Super Duke, gezegend met een uiterst sportieve 178 pk. Voor een allroad-motor is dat natuurlijk sterk overdreven, maar in de wapenwedloop zijn veel fabrikanten dat een beetje uit het oog verloren. Insiders bij KTM bevestigen het nieuwe model, maar wikken en wegen hun woorden en spreken liever van “een hoger vermogen”. Bovendien leggen ze eerder de nadruk op de nieuwe uitrusting en het chassis. Zo zal de 1290 Super Adventure meer comfort en luxe bieden voor avontuurlijke bikers. Het zou zomaar het nieuwe vlaggenschip van de oranje-zwarte vloot kunnen worden.

Alle andere technische en esthetische gegevens komen we hopelijk te weten op de motorbeurs Intermot in Keulen eind september 2014. We zijn benieuwd!

Vergelijkbare artikelen

Back to top button