Startpagina » NIEUWS » Motoren & Bagage » Oostenrijkse toer-raket

Oostenrijkse toer-raket

2016-KTM-1290-Super-Duke-GT-10

Of je met de KTM 1290 Super Duke GT ook werelden ontdekt die nog niet eerder door een mens zijn betreden, is even de vraag. Maar één ding staat vast: zijn prestaties zijn voldoende om de nieuwe ‘toer’-machine uit Mattighofen bij Salzburg verticaal te lanceren, als die bizarre wens tenminste in je hoofd zou opkomen. De woeste techniek uit de Super Duke R steekt nu in een hoekige verpakking van huisontwerper Gerald Kiska.

De machtige V2 heeft een nieuwe mapping gekregen. Het maximale vermogen van 173 PK komt nu iets later vrij, maar het machtige koppel van 144 Nm juist 1000 /min eerder. En van stilstand tot topsnelheid heb je meer kracht tot je beschikking dan op de meeste andere motoren. Wij zijn benieuwd hoe de Super Duke GT zich in de praktijk gedraagt. Wij zien uit naar een test!

Meer informatie

 

Print Friendly, PDF & Email
x

Check Also

ALPENTOURER 1/2019

In ALPENTOURER 1/2019 vind je reportages over individuele toertochten in Italië: Aostadal, Apennijnen, Emilia Romagna, Piemonte en Trentino. PLUS: de Top-10 Italië-Highlights.

Triumph Scrambler 1200 XC & XE geïntroduceerd

De nieuwe Triumph Scrambler 1200-lijn omvat twee volledig nieuwe modellen: de Scrambler 1200 XC en het topmodel, de Scrambler 1200 XE.