Startpagina » NIEUWS » Motoren & Bagage » Oostenrijkse toer-raket

Oostenrijkse toer-raket

2016-KTM-1290-Super-Duke-GT-10

Of je met de KTM 1290 Super Duke GT ook werelden ontdekt die nog niet eerder door een mens zijn betreden, is even de vraag. Maar één ding staat vast: zijn prestaties zijn voldoende om de nieuwe ‘toer’-machine uit Mattighofen bij Salzburg verticaal te lanceren, als die bizarre wens tenminste in je hoofd zou opkomen. De woeste techniek uit de Super Duke R steekt nu in een hoekige verpakking van huisontwerper Gerald Kiska.

De machtige V2 heeft een nieuwe mapping gekregen. Het maximale vermogen van 173 PK komt nu iets later vrij, maar het machtige koppel van 144 Nm juist 1000 /min eerder. En van stilstand tot topsnelheid heb je meer kracht tot je beschikking dan op de meeste andere motoren. Wij zijn benieuwd hoe de Super Duke GT zich in de praktijk gedraagt. Wij zien uit naar een test!

Meer informatie

 

Print Friendly, PDF & Email
x

Check Also

ALPENTOURER 2/2021

In ALPENTOURER 2/2021 vind je uitgebreide tourverslagen voor de Alpenlanden Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië. Plus Top-10 bergmeren in de Alpen.

ALPENTOURER 1/2021

In ALPENTOURER 1/2021 vind je reportages over Scandinavië: Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland. Plus Top-10 tour etappes in Noord-Europa.