Italiaanse “Motor Valley”

motor-valley-gr
Naast oneindig veel natuurschoon, historische bezienswaardigheden en een voortreffelijke keuken heeft Italië ook voor bikers heel wat te bieden. In de provincies Modena, Ferrara, Reggio Emilia, Bologna en Mantua en de Po-vlakte staan vele plekken op de Unesco-Werelderfgoedlijst. Deze contreien zijn een natte droom voor iedere motorrijder. Ook omdat hier grote internationale motor- en autofabrikanten als Ducati, Ferrari, Lamborghini en Maserati zijn gevestigd.

Iedere rechtgeaarde biker zou een bezoekje moeten brengen aan San Martino in Casola-Monte San Pietro bij Bologna. Daar kun je de duizelingwekkende collectie van Bruno Nigelli bezichtigen, met meer dan driehonderd klassieke motoren, waaronder zeer zeldzame en unieke modellen.

Talloze bochtige wegen

Er zijn diverse schilderachtige toertochten te maken, bijvoorbeeld in de Etruskische Apennijnen met zijn talloze bochtige wegen tot de vlaktes van Mantovano. Maak zeker tussenstops bij de talrijke landhuizen en boerderijen om regionale specialiteiten te proeven, zoals de enige echte salami. Een kleine omweg naar Barco di Bibbiano in de regio Emilia is ook zeker een verplicht nummer. Deze leidt naar de grootste motor ter wereld – een gigantische knalrode chopper, vijf meter hoog, tien meter lang, vier ton zwaar en officieel houder van het Guinness-wereldrecord.

Vergelijkbare artikelen

Meer informatie (in het Engels): www.motorvalley.com

Vergelijkbare artikelen

Back to top button