Startpagina » NIEUWS » Motormuseum op de Timmelsjoch uitgebrand

Motormuseum op de Timmelsjoch uitgebrand

timmelsjoch motormuseum uitgebrand

Het motormuseum bij het tolstation aan de Timmelsjoch Hochalpenstraße, dat pas in april 2016 werd geopend en sindsdien veel bezocht is, is maandagmorgen vroeg het slachtoffer geworden van de vlammen. Er was blijkbaar ‘s nachts een brand uitgebroken in het museum. Ondanks een grootschalige inzet van brandweerkorpsen uit het gehele Oetztal kon alleen een verspreiding van de vlammen naar het bijbehorende restaurant en het dalstation van de Kirchenkarbahn worden voorkomen. Het museumgebouw, dat ook een architectonisch juweel is, met het bijbehorende tolstation, is echter volledig uitgebrand. De brandweer heeft nog geen uitspraken gedaan over de oorzaak van de brand.

De eigenaarsbroers Alban en Attila Schreiber hadden hun collectie van ongeveer 300 historische motorfietsen, die zij in de loop der jaren hadden verzameld, tentoongesteld in het nieuwe gebouw, dat op een hoogte van ruim 2.200 meter ligt. Ten tijde van de brand waren er, volgens onbevestigde informatie, ten minste 100, maar volgens de brandweer meer als 230 tentoongestelde voorwerpen in het gebouw, die waarschijnlijk onherroepelijk zijn vernietigd. Zo verliest Tirol zijn mooiste motorattractie.

Het is nog onduidelijk wat de gevolgen van de brand zullen zijn voor de opening van de Timmelsjoch Hochalpenstraße, die meestal begin juni is gepland, aangezien het hele tolstation met het museum is afgebrand.

Meer informatie en constante updates over de brand zijn te vinden op de ORF Tirol-News.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

x

Check Also

ALPENTOURER 2/2021

In ALPENTOURER 2/2021 vind je uitgebreide tourverslagen voor de Alpenlanden Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië. Plus Top-10 bergmeren in de Alpen.

Crosspoint Tirol

Timmelsjoch blijft wekenlang gesloten

De mooiste panoramaweg van Tirol kan na een modderstroom aan de Oostenrijkse kant niet voor half juli in gebruik worden genomen.