Motor-navigatie met bandenspanningcontrole

garmin-zumo-bandenspanning

Garmin gooit hoge ogen met het nieuwe navigatieapparaat zūmo 390LM. Dankzij nieuwe functies, zoals de mogelijkheid om je route over ‘bochtenrijke wegen’ te laten verlopen en het contrastrijke touchscreen-display kun je met een gerust hart op toertocht vertrekken. En er zijn nog meer nieuwe features die de zūmo 390LM een welkome aanvulling van het Garmin-aanbod maken.

Met de skip-functie bijvoorbeeld, kun je met één klik op het symbool de tussenstops die je vooraf had ingevoerd, verwijderen. En in plaats van dat het apparaat je probeert te laten omkeren als je ergens – al dan niet expres – fout rijdt, zoekt het gewoon uit zichzelf een nieuwe route naar de volgende bestemming. Dankzij de verbeterde Bluetooth-functie kunnen nu twee apparaten tegelijkertijd op de zūmo worden aangesloten, bijvoorbeeld een headset en smartphone. Dat genereert nog meer flexibiliteit onderweg.

zumo390-5Uiteraard blijven de goede features van zijn voorganger behouden, van de 3D-weergave van verkeerspleinen tot de levenslange kaartenupdates tot track-opname. Het kaartenmateriaal van 45 landen in Europa bevat talloze POIs, die bijvoorbeeld tankstations en bezienswaardigheden langs de route aanwijzen. Dankzij de eigen software BaseCamp kun je de routes makkelijk op je computer plannen en vervolgens overzetten naar de navigatie. De zūmo 390LM is ook met handschoenen aan te bedienen, stevig gebouwd en bestand tegen water en schokken.

Digitale bandenspanningcontrole

Een interessante feature van de nieuwe navigatie is de optionele digitale bandenspanningcontrole, waardoor je extra veilig de weg op kan. Het apparaat geeft de luchtdruk in beide banden weer op het display. Zo ben je te allen tijde op de hoogte en kun je dus snel en adequaat reageren als de bandenspanning afneemt. Het systeem bestaat uit speciale kapjes die je op de ventielen schroeft en de gegevens via ANT+ doorseinen. Deze feature kost 49,99 euro per ventiel. De nieuwe zūmo 390LM ligt nu voor 499 euro in de winkel.

Meer informatie

Vergelijkbare artikelen

Back to top button