Nieuwe Schuberth C5 systeemhelm

» 20211028 schuberth c5 ktm e1637248129130

Met de nieuwe C5 systeemhelm lanceert Schuberth een consequente verdere ontwikkeling van zijn bestseller C4 – en de eerste systeemhelm volgens de nieuwe ECE-R 22.06 norm. De helm is verkrijgbaar in niet minder dan 13 kleurvarianten, waarvan vijf effen kleuren en acht met een decoratief design. Meer dan 20.000 ontwikkelingsuren zijn gaan zitten in de nieuwe hoofdbescherming, waar het bedrijf uit Maagdenburg best trots op is.

Een van de belangrijkste punten bij de verdere ontwikkeling was de aero-akoestiek binnenin de helm. Door optimalisaties in de windtunnel en een nieuw nekkussenconcept kon het geluidsniveau op een naked bike bij 100 km/h worden teruggebracht tot slechts 85 dB(A).

De in twee stappen verstelbare kinventilatie is nu uitgerust met een wasbaar en vervangbaar filter, dat ongewenste omgevingsinvloeden weghoudt van de drager. Tegelijkertijd maakt het eenvoudig te bedienen schuifmechanisme een variabele regeling van de ventilatie mogelijk. Een gepatenteerd viziermechanisme heeft ook een geheugenfunctie. Ook na het openen en sluiten van het kingedeelte blijft het vizier in de laatst ingestelde stand staan.

Geen compromissen als het op veiligheid aankomt

Als het op veiligheid aankomt, heeft Schuberth altijd geen compromissen gesloten. De lichtgewicht schaal van glasvezel, die in twee maten wordt vervaardigd (voor XS tot L en XL tot XXXL), biedt plaats aan nieuw ontwikkelde EPS-pads die een betere schokabsorptie bieden, en aan twee verschillende dichtheden op de zijpanelen. In de meest populaire helmmaten M, L en XL kunnen de pads zelfs worden verwisseld en aangepast aan volledig verschillende hoofdvormen. De helm is zelfs vrij licht voor een systeemhelm. Met schaal 1 weegt hij 1.640 gram +/- 50 gram, schaal 2 150 gram meer.

» 20211028 schuberth c5 bmw e1637248190261

Het door Sena geproduceerde communicatiesysteem SC2 is eveneens herzien. Hij is nu gebaseerd op de huidige Sena 50S. De nieuwe HD-luidsprekers en antennes voor mesh, Bluetooth en radio zijn al in elke helm geïnstalleerd. De basiseenheid zit nu aan de buitenkant van de achterrand van de helm, de bedieningseenheid aan de linkerkant van de helm, en de nieuwe HD-microfoon kan gewoon worden vastgeklikt.

De prijzen voor de Schuberth C5 beginnen bij 629 euro voor de effen kleuren. De deco varianten kosten 729 euro. De prijs voor de SC2 is nog niet vastgesteld.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button