Nolan N44 – eerste indrukken van de modulaire helm

n44-einsatzOnze eerste ervaringen met de nieuwe modulaire helm van Nolan, de N44, zijn uitermate positief. We hebben het nieuwste product van het Italiaanse merk uitvoerig kunnen testen onder de Andalusische zon, en keerden met een big smile terug naar ons koude kikkerlandje. Ik waardeer deze modulaire helm sowieso zeer sinds ik het afgelopen seizoen met de X-lite X-402-GT al van de voordelen van dit helmtype heb mogen proeven. Dit zustermodel zit in een hoger prijssegment.

Vooral het extreem grote gezichtsveld van de modulaire helm spreekt ons aan. Het begrip ‘alpenpanorama’ krijgt voor motorrijders zo opeens een heel nieuwe betekenis. Bovendien is het vizier van de N44 net even groter dan wat we tot nu toe gewend zijn. Ook is de Nolan veelzijdig in het gebruik: hij is te gebruiken als integraal-, jet- en offroad-helm. Alle accessoires worden er standaard bijgeleverd. Het afneembare kinstuk verandert de helm in een stijlvolle en luchtige jethelm voor in de stad. Het extreem ver doorgetrokken vizier is door de ontwerpers voorzien van een separate luchtdoorvoer, zodat de helmdrager niet aan het zuurstofapparaat hoeft. Tegelijkertijd zorgt het Pinlock-vizier ervoor dat het gezichtsveld volledig vrij blijft van wasem, mocht het een keertje regenen.

n44-almeriaDe ‘Air Booster’ leidt voldoende frisse lucht langs het hoofd om oververhitting te voorkomen, en zorgt ook voor ventilatie van de binnenschaal. Onder de warme Andalusische zon bleek dat een schot in de roos. Bovendien voorkomt een geïntegreerd zonnevizier dat je wordt verblind. In twijfelgevallen, bijvoorbeeld als je een tunnel in rijdt, laat je dit zonnevizier met een snelle druk op een knop tussen de helmschaal en de binnenvoering verdwijnen.

Het n-com communicatiesysteem van Nolan, dat al dikwijls is geroemd om zijn geluidskwaliteit en bedieningsgemak, is eenvoudig en snel te monteren. De N44 bevat speciale bevestigingspunten voor de set. Binnen een kwartiertje is alles geïnstalleerd en kun je communiceren met je duopassagier, vooropgesteld dat de accu is opgeladen.

De N44 is in dertien verschillende varianten verkrijgbaar vanaf een kleine 300 euro, waaronder de bijzonder chique N44 Italy. We zullen de helm het komend seizoen zeker veelvuldig gebruiken om later een eindoordeel te vellen. Meer informatie over de N44 is te lezen op de website van de importeur.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button