Rechtstreekse ferry naar Ierland

Wie het Brexit-eiland wil omzeilen, kan een alternatieve route nemen met DFDS.

Vanwege Brexit is het reizen door Groot-Brittannië echter een stuk lastiger geworden. Reken op intensievere grenscontroles, lange wachttijden en hoge prijzen. Maar nu is er een rechtstreekse ferry naar Ierland.

Alternatieve truckferry naar Ierland

Een route die voorheen was voorbehouden aan truckers, is nu ook mogelijk voor toeristen. DFDS heeft haar RoPax veerboten, die rechtstreeks tussen Duinkerken in Frankrijk en Rosslare in Ierland varen, opengesteld voor auto’s, campers en motoren. In plaats van twee ferry-overtochten en vele reiskilometers genieten reizigers naar Ierland van een ongeveer 24 uur durende zeereis van Noord-Frankrijk naar Zuid-Ierland.

Er zijn een paar beperkingen, maar ook voordelen. In de tarieven zijn bijvoorbeeld alle vier maaltijden inbegrepen. Die zijn traditioneel gezien uitgebreid op truckferry’s. Er zijn slechts enkele van de comfortabele Commodore Deluxe tweepersoonshutten beschikbaar, waardoor vroeg boeken slim is.

Vergelijkbare artikelen

DFDS ferry naar Ierland

De veerboten varen momenteel vijf keer per week: op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag vanuit Duinkerken. En terug vanuit Rosslare op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Prijzen en boekingen zijn online beschikbaar op de DFDS website.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button