Reportage uit Roemenië

Rumänien-b-(1-von-1)-7

Zelfs wij komen weleens op een plek die helemaal nieuw voor ons is. Zo ook dit jaar. Chefreporter Thomas „Major Tom“ Krämer is momenteel onderweg in Roemenië voor een grote reportage. Hij heeft zich aangesloten bij een reisgezelschap van de Oostenrijkse touroperator Motorrad & Urlaub. De bikers worden begeleid door een zeer deskundige lokale reisbegeleider, en ze verkennen op dit moment de mooiste plekken van dit balkanland. Er is belangstelling voor Roemenië, dat hebben we duidelijk gemerkt tijdens de motorbeurzen begin dit jaar. Vele van jullie vroegen ons daar naar informatie over dit land.

Rumänien-b-(1-von-1)

Thomas heeft ons laten weten dat de eerste etappe een beetje hobbelig was, maar nadat de groep het klooster van Barsana heeft bereikt, verkeren de wegen in steeds betere conditie, en zijn ze geschikt voor elk soort motor. Organisator Patrick Unterhuber, die zelf op een Harley-Davidson rijdt, wijst er dan ook op dat deze reis ook voor berijders van een chopper of een grote toerbuffel geschikt is. Ook wil hij laten zien dat Roemenië veel meer te bieden heeft dan de offroadpisten waar het land tot dusver vooral bekend om was.

Rumänien-b-(1-von-1)-8

En dat schijnt hem te lukken. Major Tom is in elk geval zeer te spreken over de authentieke dorpen, de versterkte boerderijen en de leuke steden zoals Sighisoara en Brasov. Mooi weer, lekker eten, fijne stuurwegen en een reisbegeleider die veel wetenswaardigheden vertelt helpen natuurlijk ook om het land dichter bij de motorreiziger te brengen. Wij zien uit naar zijn nieuwe foto’s en zijn reportage, die mogelijk nog dit jaar in ALPENTOURER magazine zal verschijnen.

 

Vergelijkbare artikelen

Back to top button