Rijverboden in Tirol ook actief in 2023

De rijverboden in Tirol voor motoren met meer dan 95 dB(A) stationair motorgeluid blijven in 2023 van kracht.

De Tiroler regering rechtvaardigt de rijverboden in Tirol voor motoren met meer dan 95 dB(A) stationair geluid met de wens van de bevolking naar meer rust op populaire routes. Zij voelen zich benadeeld door het toenemende motorverkeer en de aanzienlijke geluidsoverlast. Daarom blijven de voorschriften die in voorgaande jaren tijdens het motorseizoen al werden opgelegd, ook in 2023 van kracht, van 15 april tot 31 oktober.

Rijverboden in Tirol op de volgende trajecten

De rijverboden in Tirol voor motorfietsen met meer dan 95 dB(A) stationair geluid hebben dus tot gevolg dat de toegangswegen van Duitsland en Vorarlberg naar Tirol via het gehele Lechtal alsook de routes door het Namlostal en over het Hahntennjoch voor de betrokken motorfietsen eveneens gesloten zijn.

Snelheidsbeperkingen op Alpenwegen

De snelheidsbeperkingen op enkele van de mooiste routes van Oostenrijk die de afgelopen jaren zijn ingevoerd, laatstelijk op de Grossglockner Hochalpenstraße eind 2022, zijn er met aanzienlijk minder tegenwind doorheen gegaan. Misschien komt dat omdat ze gelden voor alle voertuigen en niet alleen voor motoren. Als exploitant van bijna alle betrokken routes wil Grohag het plezierig rijden versterken. “Cruisen in plaats van racen!” of “Uitzicht in plaats van haasten!” zijn slechts enkele van de nieuwe initiatieven.

Vergelijkbare artikelen

Op de volgende Alpenwegen in Oostenrijk geldt een maximumsnelheid van 70 km/u:


Vergelijkbare artikelen

Back to top button