Suzuki onthult de nieuwe V-Strom-familie

suzuki-dl650-intermot-2

Voor 2017 zijn de Suzuki V-Strom-modellen compleet vernieuwd, waarmee de V-Strom de ultieme Adventure Sport-motor is. De op de DR-Z en DR-BIG geïnspireerde styling van de V-Strom 1000A is nu ook toegepast op de nieuwe V-Strom 650A, met de fameuze Suzuki “snavel”, de verticale koplamp, aluminium tienspaakswielen, een slanke uitlaat en tank, en een slank zadel.

Het unieke Suzuki V-Twin-motorblok is op zestig punten vernieuwd, waardoor vermogen en koppel verder zijn verhoogd. Dankzij het lagere gewicht en daarmee het toonaangevend lage brandstofverbruik voldoet de V-Strom 650 aan de Euro 4-emissienorm en heeft de motorfiets een uitstekende actieradius.

Vergelijkbare artikelen

suzuki-dl650-intermot-1

Het geavanceerde Traction Control-systeem is uitgerust met vijf sensoren en zorgt voor optimale veiligheid in alle omstandigheden. Ook past Suzuki de unieke systemen “Easy Start” en “Low RPM Assist” toe. De nieuwe, uitgebreide display geeft alle informatie duidelijk en volledig weer en is standaard voorzien van een 12-voltaansluiting.

Voor de avontuurlijke rijder is er een brede lijn nieuwe accessoires beschikbaar. De XT-uitvoering van de V-Strom 650A heeft een nog robuuster uiterlijk, met standaard onderkuip, handkappen en spaakwielen. De nieuwe graphics benadrukken het off-road-karakter van de V-Strom 650XTA.


suzuki-dl1000-intermot-3

De nieuwe Suzuki V-Strom 1000A is ontworpen voor nog meer comfort, gemak en veiligheid. Door de nieuwe styling heeft de V-Strom-familie een herkenbare look, met veel avontuurlijke details en praktische eigenschappen. En ook de V-Strom 1000(XT)A is voorzien van standaard onderkuip en handkappen.

De krachtige 1.037 cc V-Twin is aangepast aan de eisen van de Euro 4-emissienorm en levert onverminderd veel vermogen. Voor 2017 is het innovatieve “Motion Track Brake System” toegepast, dat op vijf assen alle bewegingen van de V-Strom 1000A controleert en waar nodig corrigeert via het ABS-systeem. De nieuwe “Combined Brake”-remkrachtverdeling zorgt voor maximale veiligheid onder alle omstandigheden. Ook past Suzuki het unieke “Easy Start” en “Low RPM Assist” toe.

suzuki-dl1000-intermot-1

De nieuwe V-Strom-familie is leverbaar vanaf februari (650) en maart 2017 in drie kleuren: zwart, wit en geel. Suzuki maakt de consumentenadviesprijzen later bekend.

Vergelijkbare artikelen

Back to top button