Voorwoord 2-2023 – naar de Britse eilanden

De Britse eilanden en hun buureiland Ierland hebben inderdaad veel te bieden.

Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel
Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel

We waren net bezig met de Duitstalige speciale editie van ALPENTOURER over toertochten naar de Britse eilanden toen ons en de rest van de wereld het nieuws over de dood van de Queen bereikte. Koningin Elizabeth II, van wie we bijna dachten dat haar bewind nooit zou eindigen, is dus haar droomprins Philip gevolgd. En ze zal waarschijnlijk welwillend vanaf een of andere wolk met hem, misschien haar zus Margaret of zelfs de Queen Mum neerkijken op het (nog steeds) Verenigde Koninkrijk bij een kopje thee en een ‚cucumber sandwich‘. Of misschien wel een glas gin?

De eeuwige kroonprins Charles is uiteindelijk dus toch koning geworden – in een moeilijke periode, niet alleen voor zijn onderdanen. Of hij ervan zal genieten, valt nog te bezien. Maar veel mensen over de hele wereld zullen de uitbundige activiteiten van de Britse royals zeker blijven volgen, daar zorgt de wereldwijde roddelpers wel voor.

Overigens: Dit is al het 50e nummer van ALPENTOURER! Wie had dat gedacht?

Natuurlijk is Groot-Brittannië allang niet meer het land dat zich in onze gedachten heeft vastgezet in beelden die tot clichés zijn verworden. Toch zijn de eilandbewoners erin geslaagd veel van de eigenaardigheden en tradities te behouden die wij zo aan hen waarderen. Afternoon tea wordt bijvoorbeeld nog steeds overal geserveerd, wat ons een welkome onderbreking geeft tijdens een dag in het zadel, niet in de laatste plaats op een motorreis naar de Britse eilanden.

Naar de Britse eilanden

ALPENTOURER 2-2023 330 voorwoord naar de Britse eilanden
Te koop in de webwinkel

De Britse eilanden en hun buureiland Ierland hebben inderdaad veel te bieden. Als je de mega­stad Londen of de zwaar geïndustria­liseerde Midlands kunt omzeilen, toer je naar dromerige dorpjes over kleine, fijne secundaire weggetjes. Geniet ondertussen van de bijna eindeloze kustlijn, doorkruis de Schotse Hooglanden of verken het betoverende Wales. Omwegen naar kleinere eilanden vertragen het tempo – en last but not least verleiden duizenden geweldige pubs met hun geheel eigen sfeer je tot een gezellig avondje met Engels bier.

Wie al het Kanaal heeft overgestoken en zich heeft ondergedompeld in Britse sferen, kan meteen doorrijden en ook Ierland op twee wielen verkennen. De Wild Atlantic Way en de Causeway Coastal Route bieden een goede 3000 kilometer aan fantastische kustwegen. Onze Duitstalige NAVIGATOR-reisgids ‚Irland & Wales‘ bevat veel nuttige informatie inclusief meer dan 400 POI’s en coördinaten – een ware schatkamer voor ontdekkingsreizigers!

Ik weet zeker dat velen van jullie na het lezen van de artikelen in deze uitgave (en misschien de reisgids) naar de Britse eilanden zullen reizen. Doe dat vooral, ik beloof je dat je reis de moeite waard zal zijn. Het ontspannende motto van zo’n reis:

Keep calm – and drink tea!


ALPENTOURER abonneren? Dat kan hier wel!


Vergelijkbare artikelen

Back to top button