Voorwoord 2/2020: 10 jaar ALPENTOURER!

Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel
Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel

Als er reden voor een feestje is, moet je die met beide handen aangrijpen! Dat doen we dus. De 10e verjaardag van de Nederlandstalige editie van ALPENTOURER is een perfecte gelegenheid om jou – onze lezers en lezeressen – te verwennen met een uitgebreide editie bomvol belevenissen en informatie.

Toen we in 2010 voor het eerst met ALPENTOURER in Nederland en Vlaanderen verschenen, waren we meteen onder de indruk van jullie positieve respons. Moe van de gangbare motorbladen ontvingen jullie ons met open armen. Onze focus op het mooiste wat je kunt doen op een motor – namelijk reizen – voldeed duidelijk aan de tijdgeest.

En daaraan is nu nog niets veranderd. Onze reisreportages gaan al lang veel verder dan het Alpengebied. Maar uiteindelijk is de selectie van onderwerpen altijd een reactie op jouw wensen als lezer. Jij vertelt ons wat je wil, wij leveren. Daarom is ALPENTOURER nu synoniem voor motorreizen in Europa geworden.

Dit is niet anders in deze jubileumeditie. Volg ons naar de Beierse Alpen en over de Oostenrijkse grens naar het Salzburger Land. Ga met ons mee naar Zwitserland, op zoek naar de sporen die beroemde films en filmmakers hebben achtergelaten. Toer relaxt door de Alpen, indien gewenst op een zwaar stuk ‘heavy metal’ als een Harley-Davidson. Of ontdek het prachtige Zwarte Woud als een dichter bij huis liggend alternatief voor verre bestemmingen.

Natuurlijk nemen we het jubileum ook te baat om een licht te schijnen op de ontstaansgeschiedenis van ALPENTOURER. Er wordt ons tenslotte vaak gevraagd hoe het Europese tijdschrift voor motorreizen tot stand komt. Bovendien stellen we een deel van ons team aan je voor. Tevens verklapt iedere medewerker zijn favoriete motorroute in de Alpen aan je. Met meer dan een knipoog geven we je ook tien goede redenen om elk Alpenland te bezoeken. Geweldig leesvoer, zoals het hoort in deze speciale editie.

Ten slotte vind je een overvloed aan suggesties voor je volgende motorreis. We hebben maar liefst vier van onze populaire top 10-lijsten samengesteld. Onder de tien Alpenpassen zitten er zeker enkele bij die ook Alpenkenners zullen verrassen. Daarvoor laten we de ‘usual suspects’ voor wat ze zijn. Tien geweldige bestemmingen op de Balkan tonen onze persoonlijke waardering voor deze regio, die ons altijd betovert met zijn grote gastvrijheid en betaalbare prijzen. De tien geselecteerde ‘huisbergen’ behoren tot de favoriete routes van de lokale bevolking van een stad. En de tien Europese toertochten die we je voorstellen, ronden ons jubileumgeschenk aan jou af.

Maar nu proosten we – virtueel gesproken – samen met jou: op de komende tien jaar en nog veel meer edities van ALPENTOURER – jouw tijdschrift voor motorreizen!

Vergelijkbare artikelen

Back to top button