Voorwoord 2103 – Oostenrijk is meer dan bergen alleen

Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel
Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel

Gaat het goed met je? Geniet je van de nieuwe lente? En heb je al plannen voor je volgende motorvakantie gesmeed? Nee? Dan is het maar goed dat ALPENTOURER er is! In deze editie besteden we speciale aandacht aan bestemmingen aan de rand van de Alpen die relatief dicht bij huis liggen – en dat op een samenhangende manier. Drie van de gedetailleerde reisreportages kunnen bijvoorbeeld worden gecombineerd tot een grotere reis.

We starten in het schilderachtige Innviertel langs de Duits-Oostenrijkse grens en rijden vervolgens bijna onvermijdelijk naar Wenen en het omringende Wienerwald. Daarna doorkruisen we het rustige Weinviertel, deels over onverharde wegen, en steken we zo nu en dan de grens met Tsjechië over.

De enige reportage die niet in dit rijtje past, is die over de Hegau-streek op de westelijke oever van het Bodenmeer in Zuid-Duitsland, die het einde van deze uitgave van ALPENTOURER vormt. Wat hem extra bijzonder maakt is dat chef-reporter Thomas Krämer samen met een vriend reisde die op een Beierse oldie reed. Diens BMW R51/3 is al dik 70 jaar oud maar staat nog dapper zijn mannetje.

Vergelijkbare artikelen

De nieuwe topavonturier van Ducati, namelijk de Multistrada V4, is daarentegen net uit het ei gekropen en ultramodern. Wat de motorfabrikant, die onderdeel is van Audi (en dus van de VW-groep) en is gevestigd in de voorstad Borgo Panigale voor de poorten van de Italiaanse stad Bologna, hier heeft gecreëerd, is alle eer waard. Hij kenmerkt zich door zijn volwassen en verfijnde technologie, een aandrijving met een soepele loop en veel vermogen, boordelektronica die dit alles veilig op de weg brengt en – last but not least – een uitstekend toercomfort. Dit alles maakt de Multistrada V4 tot een zeer serieuze kandidaat in het segment van grote reisenduro’s.

In onze nieuwe rubriek ‘Weekend’ maken we deze keer een Elfstedentocht op de motor. Dit rondt onze reeks toersuggesties voor je af, die weinig voorbereiding vergen maar des te leuker zijn om te rijden. Veel plezier ermee!

We hebben een feestelijk nieuwtje: het Duitstalige moederblad van ALPENTOURER viert een jubileum waar we bij de uitgeverij allemaal trots op zijn: hét Europese tijdschrift voor motorvakanties bestaat al 15 jaar. Gezien de moeilijke situatie waarin vele gedrukte media verkeren, is dat niet bepaald een vanzelfsprekendheid.

En dat we nu al elf jaar een editie voor Nederland en Vlaanderen maken – en vrijwel zonder de gebruikelijke steun – is vooral te danken aan jullie, onze lezers. Jouw trouw is onze aanmoediging. Tot ziens!


Wil je geen nieuws meer missen? Schrijf je hier in
voor onze ALPENTOURER-nieuwsbrief!

Vergelijkbare artikelen

Back to top button