Voorwoord 2104 – eindelijk weer reizen

Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel
Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel

Eindelijk kunnen we weer reizen, eindelijk grenzen oversteken, landen ontdekken, genieten van landschappen, mensen ontmoeten. Het werd tijd, want het binnenzitten waren we allemaal beu.

Nu is een motorreis gelukkig vaak een eenzame aangelegenheid. Je hoeft je niet in overvolle treinen of vliegtuigen te wringen. Je deelt je motorfiets met maximaal slechts één andere persoon. Er is echt geen betere manier om te reizen in deze tijden.

Voor deze herfst, het tweede deel van dit motorreisseizoen, hebben we een paar erg leuke toersuggesties in Italië voor je samengesteld. Voor de verandering gaat het niet over het Italiaanse deel van de Alpen. In plaats daarvan nemen we je mee naar de opwindende streken ten zuiden van de bergen.

Twee tochten leiden naar en door Emilia-Romagna. Deze streek staat bekend als de ‘buik van Italië’ en is daardoor een paradijs voor fijnproevers. Perfect voor een vakantie dus. Want wat is er mooier dan jezelf overdag duizelig te rijden op mooie routes en ‘s avonds verwend te worden met uitgelezen lekkernijen?

Een andere fijne bestemming is Toscane. Deze streek verenigt bergen, doorkruist door kronkelige weggetjes, met de eerbiedwaardige Middellandse Zee. Voor de kust van Toscane ligt het eiland Elba, dat maar zelden op de route van motorreizigers ligt. Misschien kan ons artikel daar verandering in brengen.

Ten slotte trekken onze journalisten naar de streek Marche. Aan de Adriatische kant van de laars biedt het een vergelijkbaar beeld als Toscane in het westen van Italië. Steile kusten vormen het vertrekpunt van veel verschillende routes naar het direct erachter oprijzende middelgebergte.

Met Pesaro is snel een uitvalsbasis gevonden die voor motorliefhebbers interessant is. Niet alleen woont motorrace-ster Valentino Rossi hier. Maar ook Benelli, het traditionele Italiaanse merk dat onder Chinees management nieuw leven is ingeblazen, is een boeiende plek om te bezoeken. Er is een interessant museum over de geschiedenis van het merk.

Nadat veel populaire motoren de laatste jaren steeds groter, sneller en zwaarder zijn geworden, iets waar we voldoende aandacht aan hebben besteed, bekijken we in dit nummer twee instapmodellen die ook voor reizigers de moeite waard zijn en houders van een A2-rijbewijs meer bieden dan alleen een langere toertocht. De titelverdediger Honda CB500X concurreert met de steeds populairder wordende nieuweling Benelli TRK502X. Op asfalt in Italië natuurlijk. Zoals het helemaal in dit nummer past!

We wensen je een geweldige rest van het motorseizoen. Blijf nieuwsgierig, blijf gezond.


Wil je geen nieuws meer missen? Schrijf je hier in
voor onze ALPENTOURER-nieuwsbrief!

Vergelijkbare artikelen

Back to top button