Voorwoord 4-2023 – Zuid-Europa

We denken dat je wel in de stemming bent voor een paar fijne zonbestemmingen …

Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel Zuid-Europa
Hoofdredacteur & uitgever Stephan Fennel

Na deze natte zomer denken we dat je wel in de stemming bent voor een paar fijne zonbestemmingen voor de komende herfst en het volgende voorjaar – in Zuid-Europa bijvoorbeeld. Daarom zetten we die in dit nummer van ALPENTOURER voor je op een rijtje.

Je moet echter wel goed opletten hoe de temperaturen zich ontwikkelen. Spanje kreunt bijvoorbeeld momenteel onder een intense hitte tijdens ‘de zomer van de eeuw’, die voor een motorrijder op vakantie bijna nog onaangenamer is dan een verfrissend zomers buitje.

Gelukkig zijn er genoeg mooie momenten waarop je Asturië of Andalusië kunt bezoeken. Voor ons was vooral de laatste streek jarenlang een favoriete winterbestemming. Aangename temperaturen overdag, koele nachten en bovendien motorwegen die je je bijna niet mooier kunt voorstellen. De mooiste hoogtepunten van dit motorgebied vind je in een reisreportage in dit nummer.

Topbestemmingen in Zuid-Europa

Maar Spanje heeft ook een streek die in schril contrast met het zuidelijke Andalusië staat. De weelderig groene Picos de Europa aan de noordkust gelden als een geheimtip onder motorrijders. Niet alleen de bergen, ook de Noord-Spaanse kust is een bestemming die meer dan de moeite waard is. Om te rijden, te bewonderen, te genieten.

gps 4-2023 ALPENTOURER 4-2023 Zuid-Europa
Nu in de webwinkel

Het Italiaanse eiland Sardinië is altijd de moeite waard in het laagseizoen. Als de gezinnen het eiland hebben verlaten, keert niet alleen de rust terug. Het hete asfalt koelt af en verleidt je tot sportieve tochten tussen de bergen en de zee.

Met zo’n aanbod aan fijne motorbestemmingen kan het lastig zijn om te beslissen waar je naartoe moet. Maak je geen zorgen, wij helpen je. We hebben namelijk 10 topbestemmingen in Zuid-Europa op een rijtje gezet voor je. Hopelijk inspireren ze je en verleiden ze je naar de warme klimaten van Spanje, Italië, Portugal, Griekenland en Albanië te trekken. Misschien willen sommigen van jullie hun rondreis nu al gaan plannen? In elk geval zijn wij vastbesloten om deze winter eindelijk weer op reis te gaan.

Last but not least bewijzen de deelnemers aan de oldtimerwedstrijd Brescia-Napoli al een paar jaar dat moderne motoren niet nodig zijn om een grote afstand te overbruggen. Ze leggen in vier dagen tijd 1 100 kilometer af op hun historische tweewielers. Ook deze maand september weer. In een vorige editie was onze correspondent Leonardo Lucarelli erbij als begeleidend fotograaf.

We wensen je een prachtige herfst en misschien wel een hartverwarmende winter toe op een van de bestemmingen die we in deze editie aan je presenteren. Misschien laat je je ook verleiden door onze rij-test van de fijne asfalt allrounder Honda NT1100. Want motorrijden kan het hele jaar door.

En je weet nu waar – in Zuid-Europa!


ALPENTOURER abonneren? Dat kan hier wel!


Vergelijkbare artikelen

Back to top button