Motortochten zijn vanaf 4 mei weer toegestaan

2020 Honda Africa Twin

Gisteren zijn in België nieuwe maatregelen aangekondigd, die vanaf maandag 4 mei in werking zullen treden. Het zal “wandelingen en fysieke activiteiten in de open lucht mogelijk maken die geen fysiek contact vereisen, alleen of in het gezelschap van mensen die onder hetzelfde dak wonen en/of in het gezelschap van maximaal twee andere mensen die altijd hetzelfde zijn, met een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon”.

Er staat geen specifieke paragraaf over motorrijden in de verklaring, maar minister van Binnenlandse Zaken De Crem benadrukte dat de motor als een ‘buitenactiviteit’ kan worden beschouwd.

Vergelijkbare artikelen

Aan de volgende voorwaarden moet worden voldaan:

 • De tour begint en eindigt thuis.
 • Onderweg mogen er geen haltes worden gehouden bij ontmoetingsplaatsen of bezienswaardigheden.
 • Maximaal drie motorfietsen in een groep is toegestaan.
 • Eén persoon is toegestaan op de passagiersstoel of in het zijspan, maar alleen als de persoon in kwestie een lid van het gezin is (en dus onder hetzelfde dak woont).
 • De geldende veiligheidsvoorschriften zoals sociale afstand en hygiëne moeten in acht worden genomen.
 • Zorgvuldige naleving van de verkeerswetgeving is vereist om ongelukken te voorkomen. Geniet ervan, maar wees alstublieft verstandig.

Vanaf maandag 4 mei mag er in je vrije tijd weer met motoren worden gereden. Yippie!

Vergelijkbare artikelen

3 Opmerkingen

 1. Is ook bekend hoe het zit met reizen in en door Duitsland? Wij (7 personen) hebben maanden geleden een vakantie in Oostenrijk geboekt en (zouden) vertrekken in het Pinksterweekeinde. Het hotel gaat naar alle waarschijnlijkheid wel open, maar hoe zit het onderweg? Zijn hotels in Duitsland geopend? Mogen we de grenzen passeren?

  1. De opening van de hotels in Duitsland is gepland voor deze maand. Overnachtingen zijn echter alleen mogelijk onder strikte voorwaarden. De grenzen met de buurlanden zijn tot ten minste eind mei gesloten, ook tussen Duitsland en Oostenrijk. Een probleem is ook de grootte van uw groep. Op dit moment zijn maximaal twee tot drie motoren toegestaan. Grotere groepen vallen onder het contactverbod, dat tot juni van kracht blijft.

   1. Lieber Stephan,

    herzlichen Dank für die Auskunft. Wir könnten unsere Reisegruppe aufteilen, aber dann hätten wir immer noch Probleme an der Grenze, in Hotels usw. Wird wohl nichts, leider.

    Freundliche Grüße,
    Peter

Back to top button