Tirol sluit te luidruchtige motorfietsen af

rijverbod voor motoren in Tirol

Volgens een besluit van de regering van de Oostenrijkse provincie Tirol gelden er vanaf 10 juni en tot 31 oktober 2020 rijverboden voor motorfietsen met een stationair geluidsniveau van meer dan 95 dB op geselecteerde routes in het district Reutte. Het initiatief is gebaseerd op de resultaten van een studie over geluidsoverlast op prioritaire routes, die de provincie Tirol in 2019 heeft uitgevoerd.

De waarde die in het kentekenbewijs (U1) is ingevuld, wordt beschouwd als het stationaire geluid. Als dit de grenswaarde van 95 dB overschrijdt, mogen dergelijke machines niet op verschillende routes rijden. Het maakt niet uit of het om de bestemming, de bron of het buurtverkeer gaat, dus niet alleen de bezoekers hebben er last van.

Aanvankelijk gelden de rijverboden voor de toegangswegen tot het populaire Hahntennjoch, over de Gaichtpass en in het Namlostal in beide richtingen. Een website geeft hier informatie over. De politie zal toezicht houden op de rijverboden en zal voor overtredingen boetes opleggen van 220 euro. De transitroute over de Fernpass, die belangrijk is voor het reizen, blijft in eerste instantie open voor het verkeer.


ALPENTOURER lezersonderzoek 2020

Neem hier deel


Vergelijkbare artikelen

Een opmerking

  1. gelieve van alle fotos te vermelden waar ze getrokken zijn …vinden sommige heeel belangrijk. maar gezegd…heb al verschillende details gebruikt op reis..alsof jullie voelen waarnaartoe ik mijn volgende reis gepland heb…o a corsica…uitstekend

Back to top button