Yamaha viert feest met limited edition SR400

35th-anniversary-yamaha-sr400-02Het is de waardige opvolger van een echte motorlegende: ter ere van de 35e verjaardag van de SR500 introduceert Yamaha een speciaal limited edition-model van de nu nog enkel in Japan verkrijgbare SR400, voorzien van een speciale lak en een aantrekkelijk prijskaartje. Maar waarom alleen in Japan? Tenslotte was de SR500 vooral in Europa jarenlang een verkoopsucces!

De exclusieve lak in metallic groen, de speciale jubileumdecoraties en de lagere prijs dan het standaard model moeten er samen voor zorgen dat de vraag naar de motor de hoogte in schiet. Waarom Europa niet mag meevieren blijft een raadsel, vooral omdat andere Yamaha-motoren hier wel gewoon in de handel zijn.

De SR400 werd tot 2008 geproduceerd en helemaal aangepast aan de Japanse markt. In 2010 werd de motor opnieuw geïntroduceerd en met elektronische brandstofinjectie helemaal aangepast aan de tijd. Met 30 pk, kickstarter en vijf versnellingen is de motor meer dan enkel een herinnering aan zijn voorganger. Een hele generatie motorrijders is sinds 1978 opgegroeid met de SR500. En het succes van retromodellen als de Triumph Bonneville en de Kawasaki W800 laat zien dat er hier zeker ook een markt is voor een nieuwe lichting van de SR500 en zelfs voor de hedendaagse SR400. Bijkomend voordeel: Yamaha zou een leuke instapmotor voor een scherpe prijs kunnen aanbieden, en bovendien eentje die teruggrijpt op decennia van motorsuccessen.

35th-anniversary-yamaha-sr400-01

Tot eind augustus zullen er precies duizend exemplaren van de jubileumeditie voor de Japanse markt worden geproduceerd. Met een verkoopprijs van 510.000 yen, omgerekend ongeveer 4200 euro, is hetspeciale model bijna 10% goedkoper dan de standaard versie. Misschien moeten geïnteresseerden enige druk uitoefenen op het Europese hoofdkantoor van Yamaha? Het kan toch niet waar zijn dat wij niet mogen mee snoepen van de verjaardagstaart?

Vergelijkbare artikelen

Een opmerking

Back to top button